kliknutím na obrázky
je zvětšíte

 

 


 

27.–28. dubna 2019

"Žánovy kozy" – Zbraslav

                         

 

Zúčastnili se: Žán, Muflon, Kuba, Fido a večer se s kytarou přidal i Adam s Adélou. Dále pak z "dětí" místní zbraslaváci – Marek a Tomáš Buchtovi a Matěj a Finč Vojtěchovští, a dále Áňa Nováková, Sára Suchomelová, Jirka Oroš a Jirka Hlaváč.

 
       
 

     Končící duben přišel se značným oteplením, proto se náš Klub instruktorů TK Delfín dokopal k tomu, opět po dlouhém zimním spánku vyrazit ven za přírodou. Z původně oslovených osmi lidí se nás nakonec ve Zbraslavi sešlo rovných čtrnáct.

     Jako výchozí a zároveň i cílový bod naší výpravy nabídla rodina „Žánova“ svoji zahradu ve Zbraslavi, odkud jsme vyrazili na turistický okruh po okolí. Pod vedení našich „zbraslaváků“ jsme svižným tempem vyrazili směrem na Vysoké Popovice a odtud, s proměnlivým povědomím o tom, kam jdeme, dále přes Rapotice, Lesní Jakubov a Újezd zase zpět do Zbraslavi.

     Tam na nás již čekalo bohaté pohoštění od paní Vojtěchovské ve formě polévky a vynikajícího guláše. Buchtovi navíc přidali ještě palačinky s marmeládou. Následoval čas pro zasloužený odpočinek (za šest hodin naší cesty se nám podařilo i s přestávkou na oběd a zmrzlinou urazit přes 26 km).

     Za chvíli už jsme ale byli opět na nohou a zuřivě hráli hru přibližně připomínající fotbal. Mimo jiné jsme si také mohli prohlédnout a pohladit Žánovy kozy.

     Večer jsme strávili u ohně opékáním špekáčků za zvuku zpěvu a kytar. Nakonec jsme unavení zalezli do spacáků v přístřešku u ohniště. Ráno jsme posnídali buchty s čajem a po sbalení spacáků jsme se rozjeli zpátky domů.

     Celé rodině Vojtěchovských/Maierových ještě jednou děkujeme za poskytnutí přístřeší a veškerou péči 😊

 

Text: Kuba N.    Foto: Fido