kliknutím na obrázek
jej zvětšíte

 

Na této stránce je výběr fotek na kterých jsou zachyceni zejména členové TK Delfín.

Další nafocené snímky  si můžete prohlédnout na stránkách

ČTU - oblasti Jižní Morava.

 

 

Některé snímky jsou určeny výhradně účastníkům akce, kterým je rádi a zdarma vypalíme na CD a pošleme. Stači si o ně jen napsat na vr@ctujm.cz  . 

 

 


 

3. - 5. listopadu 2017

Podzimní "22" brigáda na TZ Lipnice

                          ... opět o další kus nového plotu víc

 

 

Zúčastnili se: Fido, Surďa, Satelit, Šimon, Žán, Mirek, Kuba N., Hanka, Medvěd, Jirka
                       a všichni Jedličkovi

 
       
 

     Už potřetí se vedoucí TK Delfín zúčastnili  brigády na táborové základně České tábornické unie v Lipnici nad Sázavou.  Tyto brigády pořádá ústředí ČTU vždy na jaře (před sezónou) a na podzim (po sezóně). Jak je z fotek vidět, zdaleka to není jen o práci, ale hlavně o příjemném setkání s kamarády, při kterém se udělá i kus práce.    

    Navzdory technickému stavu a Žánovým dioptriím dorazila tentokrát jako první dvojice Žán a Mirek vlastním autem (přesně tím, které na táboře slouží jako sklad). Hned v zápětí přijeli druhým autem Fido, Sáťa a Šimon. Byla už tma a tak jsme se jen ubytovali, jedli, pili, hrály se různé deskové  hry, kytaristé přispěli hudebním doprovodem a všichni sbírali síly na další den.

      V sobotu ráno přijela zbylá část účastníků, tedy Medvěd, Hanka, Jirka, Surďa a Kuba. Po teplém čaji a opravdu bohaté snídani jsme se vrhli do práce. Tentokrát  bylo potřeba odstranit popadané stromy po nedávné vichřici,  vykácet u cesty prostor pro opravu elektrického vedení, následně zpracovat pokácené stromy a pokračovat ve stavbě „moravského“ plotu.   „Moravského“ proto, že většinou se této práci věnujeme my z oblasti Jižní Morava a také z Chřibsko - karpatské oblasti.

     Všichni se vrhli do práce s nasazením a čas ubíhal… V poledne byla krátká přestávka na oběd, po něm jsme ale opět neúnavně pokračovali v práci.  Stmívalo se už brzy, ale většina prací se stihla a na „našem“ plotě přibylo dalších 22 polí.

     K sobotní večeři byla vynikající vepřová pečeně s bramborovou kaší (pečeni Hanka v pátek naložila a my ji přivezli pro všechny jako příspěvek do společného jídelníčku). Mňam. Před devátou hodinou se otevřela pro zájemce sauna. Po celodenní práci přišla vhod. Otužilejší jedinci se mohli následně ochladit v místním zatopeném lomu. Poté se Doktor, Surďa a Fido chopili kytar a zpívalo se dlouho do noci.

      V neděli ráno jsme se nasnídali a čekal nás už jen lehký úklid akolem desáté hodiny jsme se většinou rozjížděli do svých domovů.  Někteří zůstávali ještě na oběd, dokončovali poslední práce a zazimovali základnu.  

      Byla to skvělá akce. Opět nechyběla úžasná pozitivní atmosféra, známí ale i noví kamarádi z celé republiky. V dubnu určitě pojedeme zase – to budeme kopat díry a betonovat nové sloupky pro další kus plotu. Už se těšíme!    J

 

Text: Surďa      Foto: Hanka, Medvěd