kliknutím na obrázek
jej zvětšíte

 

Na této stránce je výběr fotek na kterých jsou zachyceni zejména členové TK Delfín.

Další nafocené snímky  si můžete prohlédnout na stránkách

ČTU - oblasti Jižní Morava.

 

 

Některé snímky jsou určeny výhradně účastníkům akce, kterým je rádi a zdarma vypalíme na CD a pošleme. Stači si o ně jen napsat na vr@ctujm.cz  . 

 

 


 

14. - 16. dubna 2017

Velikonoční brigáda na TZ Lipnice

                          ... Klub instruktorů TK Delfín opět přiložil ruce k práci

 

 

Zúčastnili se: Fido, Surďa, Jana M., Satelit, Šimon, Lukin, Žán, Mirek, Hanka, Medvěd, Jirka
                       a všichni Jedličkovi

 
       
 

     Stejně jako na podzim loňského roku i během letošních Velikonočních prázdnin Klub instruktorů TK Delfín přiložil ruku k dílu při pracovní brigádě na ústřední táborové základně České tábornické unie v Lipnici nad Sázavou.

      V pátek večer dorazili Fido, Surďa, Jana, Míra a Sáťa a téměř ihned po příjezdu se vrhli na úklid společenské místnosti po předchozím malování. Očekávaný čas příjezdu Žána a Šimona (kteří se rozhodli cestovat vlakem) se na základě zpráv od nich přijatých neustále odkládal. Když nedojeli ani tři hodiny po původně plánovaném času příjezdu, všichni mírně zneklidněli. Nakonec jsme je však našli bloudit na silnici a zdárně dovedli do cíle.

      Pak už se jen zpívalo, hrálo, jedlo a pilo a v dost pokročilé večerní hodině byla pro zájemce otevřena také sauna.

     V sobotu brzy ráno dorazila druhá skupina čítající Medvěda, Hanku, Lukina a Jirku. Po snídani jsme se všichni pustili do práce. Za nedlouho naše řady posílili ještě Jedličkovi.

     Tentokrát bylo třeba vykopat díry a zabetonovat sloupky, které budou tvořit základ další části nového plotu. Mužská část se převážně pustila do hloubení děr a betonování. Hanka, Jana a Jirka se Sáťou mezitím o kousek dál pálili části starého plotu, pár popadaných stromů a překážející větve. Po obědě (výborných řízcích od Médi!) se samozřejmě nikomu pracovat nechtělo, ale s ohledem na blížící se déšť jsme se všichni posbírali a šli to dodělat. Koncem odpoledne Surďovi s Lukinem navíc došel beton, takže práce byla definitivně hotová.  Zbývaly jenom drobnosti, jako uklidit, umýt okna a vymalovat pár místností. Vše se do večeře pohodlně stihlo a zbyl také čas na relaxaci a zábavu.

      Po osmé hodině byla pro zájemce opět otevřena sauna, a kolem půl desáté se ve společenské místnosti (klubovně) začalo hrát na kytary.

      Hrálo se dlouho, hrálo se hezky a všichni jsme se měli dobře. V neděli jsme se po snídani už jen sbalili, rozloučili se všemi, nasedli do aut a odjeli.

      Zažili jsme to už minule:  skvělá atmosféra,  noví kamarádi z jiných oblastí ČTU, spousta dobrého jídla i pití. Ačkoliv se jednalo o brigádu a udělalo se spousta práce (kromě „našeho“ plotu ostatní už od čtvrtka malovali a uklízeli celou základnu, hrabali listí a uklízeli venkovní prostory po zimě) byla celá akce hlavně o setkání s kamarády z jiných oblastí.  

       Tak zase na podzim! :)  Už se těšíme!

       My pojedeme určitě a co vy?  

    

 
 

Text: Satelit      Foto: Fido, Hanka, Medvěd, ... i ostatní